: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, August 2, 2012

maafkan sy... sy x sengaja

as-salam,

skang ni dah sampai kat opis
tangan masih terketar-ketar
masih terbayang2 lg kejadian td
rasa ngeri pulak bila difikir2kan

hurmmmm...
klu blh x nak ingat dah
tp klu x tulis.. mesti akan teringat2 balik

oklah..
td ms on the way nak gi kejer
mcm kebiasaan akan lalu tempat yg sama
so, memang dah familiar la ngan jln2 tu semua
tp ntah mcm mana pg ni ade pulak yg x kena

actually jln kat area pulau meranti ni x der la bengkang-bengkok
cuma bila bengkang-bengkok pun
bila dah nak dekat sampai kat simpang turun hiway
tp jln kat sini x baper nak cantik
sebab ade jer lopak2 n lekuk2 sumer tu
eh.. sebenarnya bukan nak citer pasal jalan kat pulau meranti tu
tp nak citer pasal kejadian pg td

ms on the way nak dtg opis
tgh elok2 bwk keter
nampak la sekor anjeng ni dr jauh
dok nampak dia mundar mandir kat tengah jln
pastu sy  hon le kat anjeng tu
nampak dah dia terus kekiri
skali bila dah dekat tu tetiba dia blh patah balik ke tgh jln
keter memang dah x leh nak ngelak dah
sebab kat kiri jln tu ade lori besar dok park kat situ
kat belakang plak ade keter ngan motor

tp try jugak la mengelak ke kanan dan nyaris2 tayar masuk longkang
dengan harapan x kena anjeng tu
skali... gedegang...
ngan sy menjerit x hengat dunia
mesti org kat kedai tu dgr sy jerit kuat sgt2
sebab klu pg2 sy turunkan tingkap pintu
so, lps dah terasa mcm terlanggar sesuatu
terus rasa gelabah yg melampau
satu bdn menggeletar
x berani dah nak tgk ape jd kat anjeng tu

sampai2 jer opis terus check keter
itupun dok ketar2 gak lg
pastu dok samak keter ngan tanah
nasib baik bnyk tanah kat opis nih
skali tgk plat number keter pecah
pastu lampu kat bumper pun pecah gak
hadoiiii.. dugaan sungguh...
x pasal2 terbang rm nak tukar sumer2 tu
hurmmmmmm...

apa2 pun alhamdulillah sebab x der kecederaan teruk kat keter
aminnnn...




3 comments:

Miss Hidy said...

hok pagi2 da langgar hanjing..

the legend said...

itu semua ketentuan Tuhan Yang Satu tu...Mungkin Dia bagi langgaq anjing ja, kalau langgaq org lagi naya tu beb...

Bersyukur sebab di lengahkan sikit masa hang masa tengah jalan tu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai... nasib ko tak apa2 ..