: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, December 6, 2012

mee tarik warisan asli

as-salam,

mlm td gi makan mee tarik kat pekan baru sg. besi
ape... x tau eh sg. besi ade pekan baru
heheheh... yg baru tu sebab ada bangunan baru kat situ
tp pekan sg.besi tetap mcm dulu
rindu pekan sg.besi tu
pg2 lepak mkn bihun sup pakchat kat dlm pasar
pastu mkn roti canai lembut...
tghr plak minum cendol kat simpang tepi masjid
sambil mkn goreng pisang
hadoiiii... kenangan btul kat situ

eh melalut pulak... hehehehhe

ok... patutnya smlm nak gi mkn ikan singgang kat KL nu
tp kensel sebab MIL nak mkn mee tarik
so, kami dr kl patah balik ke sg. besi
sampai2 jer hujan memang lebat
sy yg memang ngantuk dan LAPAR rs mcm nak mkn org jer
bila suami dok sibuk tanya simpang mana nak masuk
sini ke.. depan lg ke...
hadoi... mcm x pernah sampai plak mamat nih
dlm dok mamai2 tu gagah jugak la bg direction kan
dah sampai tu, skali tgk hayyan dah kuyup seluar dia...
nasib baik bwk pempers spare
salin pempers jer pastu pi cr suar murah2 kat gedung pakaian 'everyday'
blh lah... 19.90 ade 50%...

pusing2.. shopping2 kat al-ikhsan
pastu baru gi restoren mee tarik tu
pdhal perut dah menggelegak kelaparan ni
aura marah bengang sumer dah bersatu nak jd resakse

 logo mee tarik warisan asli.. keliling kedai akan nampak logo ni.. satu lg kedai ni memang cina muslim punya... so, x yah risau klu masuk salah kedai ke kan... hiks

tarik bang jgn x tarik... tu pasal la namanya mee tarik.. sebab mee tu originally handmade tau... sedap sebab x rasa kaporrrrrrrrr..
 
sy mkn mee tarik greenpepper with beef... sedap... x pedas sebab hayyan n naufal selamba jer makan.. ke depa tgh lapar mcm sy jugak... *_* RM8
 toothpick lamb... nampak mcm sedap... nak order x sempat... sebab takut lambat sampai... RM24

 yg ni x tau apa nama dia.. tp sedap rasa pedas2 skit... ade rasa mcm padprik pun iyer jugak cuma buang rasa daun limau tu ye... RM7
hiks

makan kat sini memang sedap n best
harga pun sgt reasonable
tp service nya agak lemau skit... eh, bnyk kot
maybe sebab org terlalu ramai n pekerja pun x leh nak cover semua
satu lg kat sini klu nak order better tulis NOMBOR makanan tu
senang skit
sebab yg faham bahasa melayu hanya pekerja indon 2-3 org
ngan sorang chinese muslim lady jer
yg lain2... x do... sumo eh spiking cino yo...

kedai ni kat area bngunan baru pekan sg.besi
satu blok ngan 99 speedmart tp barisan belakang
korang cr lah kat deret tu...
insyaALLAH jumpa
klu susah jugak.. cr balai polis pekan sg.besi...
make sure BP tu on ur left side then terus jer
akan melalui pasar sg.besi n dr situ dah blh nampak bngunan baru tu..

gud luck korang

*for sure akan repeat blik mkn kat sini sebab smlm mkn mcm x puas...

NOTE: semua pic adalah ehsan MR.GOOGLE... sy x sempat nak snap sebab kelaparan tahap gaban... mekaseh semua...

No comments: