: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, February 10, 2011

kejadian seram di bagan lalang....

salam sumer,

kejadian ni jd ms CNY lps.. khamis tu kitorg family semara mara belah hubby pi cuti2 kat area bagan lalang... urmmm... kami dok kat area chalet btul2 depan laut... boleh la nampak sepang water chalet tu... kat situ kami pilih dok kat dorm so blh dok n kumpul ramai2... mlm tu kitorg pi mkn dlm kol 10.30... jln kaki jer pun.. x koser nak bw keter sebab dekat sgt2 kedai mkn nye pun... pastu, keter yg park kat luar pun berdoyon2....  penuh keter jer park kat tepi2 pantai tu... yg siap berkhemah pun ade... lg best, ade yg dok dlm lori.... seronok woooo... nak dijadikan cerita, mlm tu me tdo ngan hayyan n daddy tdo ngan naufal... alhamdulillah, naufal bleh tdo w/pun ade gak merengek2 sebab panas n rimas gatal2 CP... so, gosok2 la blakang bdn dia sampai dia tertdor n daddy take over plak... me n hayyan tdo atas katil... sila refer gambor sebab me nak start citer nih...



ok... mcm nih... me n hayyan tdo atas katil.. daddy n naufal plak letak tilam n tdo kat lantai jer... cer imagine dorm yg ade katil 2 tingkat... hah, cenggitu le ghopenye... mane2 katil yg melekat tu dah dirapatkan... selang satu katil dr me tu pakngah tdo n sebelah pakngah plak makngah.. yg ade dot hitam tu kan.. hah kat situ la...
alkisahnye, dlm kol 2.30 kot me terjg sebab hayyan merengek kepanasan n me pun buatkan susu skali.. then nampak la org duduk (yg dot hitam tu) kat sisi katil makngah tu... me ingatkan makngah, so buat x reti je la... me mcm nak tegur tp x terkeluar plak... tgk lg, ade lg... hurmmm... me baring pelan2 mengadap dinding... hayyan still rengek2 lg... pastu, me dah rase lain mcm jer... tibe2 dgr plak bunyi semacam je kan... x tau la nak ckp mcm mane... tp bunyi tu memang dekat jer ngan me... huhuhuh... peluh menjejes memang x hengat punye la... me lansung x blh tdo... penat weh... bdn rase keras semacam ngan peluh bagai... rasenye sampai ke subuh jugak la me x leh tdo.. mata je lelap... hehehheh....
pagi tu kitorg dok la borak2 kosong kan.. then me tanye la makngah ade x bgn dlm kol 2.30pg tu... then dia kata x da.. dia lena jer tdo mlm td.... jeng.. jeng.. jeng... hohohooo... apakah itu... bile me citer ape yg dah jd kat me, masing2 seram... rupe2nye, nani (makngah helper) pun dgr jugak.. dia pun x dpt tdo... huhuhuhuu.... seram weh... pasni klu blh x nak dah tdo2 kat dorm lg... nak dok chalet jer... huhuhuu....



*me tanye ngan mak ape bnda bunyi mcm tu... then, mak kata klu mcm tu bunyi langsuir... mak kata bnda tu sajer nak menyakat... hurmmm... maybe bnda tu dah aim me kot sebab me ade lari blik umah sat sebab nak buat susu hayyan... ms tu sumer dok kumpul kat kedai mkn... tp kan, time tu baru kol 11.30pm... huhuhuhuu....

3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

uikssss ... ada entiti laksssss datang ... erkssss

ieda fidodido said...

uuuu takutnye..seram la..seb baek dia xkaco

wan sharmila said...

hahaha, itulah satu cherita seekers yang sebenornya...