: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, February 17, 2011

turn hayyan kena chickenpox

salam sumer,

hr ni genap 5 hari hayyan kena chickenpox hasil jangkitan dr abg naufal... huhuhuhu... kesian sgt2 kat hayyan.. sebab hayyan kena lg banyk dr abgnye... naufal kena pun x seteruk hayyan... ms ahad lps me dah perasan bintik2 merah tp x obvious sgt so, ptg tu kasik la hayyan minum air kelapa... then, pg isnin tu dah nampak skit2... tp hayyan ok jugak lg... masih active mcm biasa... bile ptg tu la nampak lain skit... me just sapu2 calamine lotion yg abg dia dpt hr tu... tgk makin lebat naik chickenpox tp bdn x panas... nasib baik hr selasa cuti sebabnye start hr selasa la hayyan dok melepek jer... main pun kurang... nak berdukung jer n bdn dah start panas...

hr rabu me g kejer n daddy yg jg hayyan... abg plak dah start pi skolah balik... 4 kali daddy wat video call sebab hayyan dok merengek jer... memang penuh bdn n muke dia... kepala x yah citer ar... besar2 naik... ade tu mcm bernanah plak me tgk... risau hati nih... so, ptg smlm pi klinik... dokter zul tgk pun terdiam kejap dia... sebab dia mcm x sangka plak budak kecik halus cam hayyan leh kena teruk mcm tu sebab abg naufal ok jer... then, dokter kasik 2 jenis calamine lotion n cream... memang yg utk gatal2 plg chronic... sebab hayyan jenis x thn gatal... tu yg abis dok luke2 bdn dia... mlm td me x lena tdor dibuatnye... setiap 1/2 jam jer dia terjaga... klu bgn then tdor balik x per... ni jenis bgn yg x tdor2... merengek jer... memang sabar jer la... me siap kejutkan daddy lg ajak teman jg si hayyan... huhuuhu...

hr ni pun daddy cuti lg dok jg hayyan kat umah... td daddy call kata hayyan merengek... x tau la nak ape... miang kot kan... then gatal2 lg... kesian kat hayyan...

 ni gambar hr selasa belah ptg... dah makin bnyk naik kat muke... compare kan plak ngan gambar kat bwh nih..

 gambar hr yg sama cuma yg ni waktu pg.. kurang skit kan...

 yang ni belah ptg jugak... dah makin lebat naik kat bdn... naufal dulu x la sepenuh gini... 

rase nak lumur calamine lotion tu satu bdn dia... sebabnye penuh bintik2 merah... tu blm tgk kat dlm pampers lg... penuh... kesian hayyan....


* nanti me upload video hayyan eh... panas lg sebab x sampai 24 jam pun video tu... amik kol 3 pg td... huhuhuhuhuhuhu....

2 comments:

abbyRahim said...

siannyer....tp baik kn time kecikk...
besor nnt xkn dh....

Nandre The Legend said...

pi cari daun bambu kat presint 9... area flat kat surau tepi jalan tu ada pokok dia..

nanti ambek siket, pastu tanam kat opis...