: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, April 13, 2012

hayyan ke hospital

as-salam,


mlm td x semena2 sy kena bwk hayyan pi hospital putrajaya
sebab kepala di luka siap berdarah bagai...

huhuhuhuhhuhuhuh...

before kena tu diorg dok main2 kat hall dpn
while me tgh kemas2 dapur dok basuh la bekal2 makanan siang td
ms tu almost clear la jugak tupperware sumer
pastu dgr bunyi jatuh then dgr suara hayyan menjerit

dlm hati dok padan kan aje
sebab dok main melasak je dua beradik tu
pastu, hayyan dtg dapur kata sakit2...
tgk2 kepala dia berdarah
berderau le darah naik ke muka
sebab x sangka plak budak2 tu main sampai mcm tu skali
ye, anak lelaki memang lasak...

naufal plak dah takut... mana x nya
dia je yg ade kat situ
tp sy x blh nak salahkan dia 100%
sebab hayyan n naufal sama jer
klu x abg sakat adik
adik yg akan sakat abang
vice versa... so sama aje 2 beradik tu

then, basuh luka hayyan.. tekap dulu ngan jari
pastu tgk still bleeding
basuh lg ngan air... tekap ngan jari kuat...
pastu, tgk mcm bleeding pun skit2 jer
suh dia duduk diam2
while abang dia kena bebel ngan daddy
buat susu 2 beradik tu pastu punggah masuk keter
so, mlm td bwk hayyan skali ngan naufal gi hospital
mulanya daddy suh naufal tinggal je kat umah
tp sy bwk gak naufal gi hospital sebab kesian kat dia
takut nanti klu tinggal dia kena marah ngan daddy
so, daddy je tinggal kat umah x payah ikut
sebab nanti sy pening kepala dgr dia membebel non-stop

alhamdulillah... dokter kata luka hayyan x ada apa2 yg serius
koyak pun sikit jer.. luka pun x dalam
so, dokter kasik ubat suh sapu
then biar luka baik sndr...

No comments: