: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, April 18, 2012

sejarah burger bakar kaw kaw

as-salam,


eh.. sejarah ni sy dpt tau dr inventor burger bakar tu sndr
nama.. lupa plak nak tanya
sebab nya sy x tanya pun pasal sejarah tu
sebab ms tu sy lebih minat tgk patty (yg banyak) dibakar
tp dia yg beria-ia nak bgtau
sambil2 tu dia dok bakar2 patty
so, sy dgr jer lah...
hehehehhehhe

ekceli burger bakar kaw2 ni start kat seksyen 5 wangsa maju
diorg ni tumpang kat arena cafe
lps tu (read: dah fofular) tuan punya arena cafe ni plak nak bukak dia nye burger bakar sndr
so, terpaksalah owner burger bakar ni moved out dr situ
skang ni kat arena cafe pun ade burger bakar tp nama nya 'rawang burger bakar kaw kaw'
burger bakar yg mula2 sy makan

pastu burger bakar kaw kaw ni bukak payung kat seksyen 2 wangsa maju
sampai lah sekarang
now, dah ade cawangan kat puchong utama
dlm kawasan food court LOKAS MAKANA
sape2 yg belum pernah try blh la gi sana
tp kena dtg awal la... sebab dlm kol 6pm dah blh start order
mcm isnin lps sy order kol 6.30pm pastu dpt burger dlm kol 7.45pm
ms nak ngambik burger tu pun no order dah cecah 40++...
yg tu x tau la pukul baper baru leh mkn...
hiks...

ape2 pun, burger bakar kaw2 lg sedap (skit) dari rawang burger bakar
tp citarasa masing2 berbeza kan
yg tu, tepuk dada tanya selera...

hiks.. selamat berburger...






*klu ade fakta lain tentang sejarah burger bakar kaw2 nih bolehlah share2 ngan semua... :p

3 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

xde sejarah pasal x pernah makan burger bakar hehehe...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sana-sini kisah burger kaw2 .. burger bakar .. terliur aku baca ;-)

kelab seni jalan muzium hulu said...

sejarah makan burger goreng, aku pernah makan dulu tahun 1989 kat pasar malam taman kota jaya, simpang, taiping, perak...

tapi aku tak berapa suka, chuma mak aku ja rajen beli... bukan apa, dia berminyak la, hilang rasa burger... heheheheh, last-last beli murtabak mamak ja...