: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, July 20, 2011

harap semuanya ok

as-salam,


hati ni agak kerisauan sebab pg ni en.fizu kena buat endoscopy kat SDMC... harap2 x der ape2.. sebabnye bile me dgr jer endoscopy memang la risau sgt2... sebab ianya melibatkan organ dalaman kan.. pastu nak kena masukkan camera kecik tu lg... ish.. ngeri... rasenye ini pengalaman ke-2 en.fizu buat endoscopy.. pestaim dulu ms sebelum kitorg kawen... sebab dia sakit perut... skang ni pun alasan yg sama jugak... sakit perut... kejap2 mcm pedih ulu hati tu... pastu, lain plak sakitnya... dekat sebulan jugak la dia sakit perut... jumpe dokter pun sama gak ubat yg diorg kasik...

me rase bersalah jugak ni.. sebabnye x dpt nak temankan en.fizu pg hospital... tp, me ada alasan knp x dpt temankan dia... alhamdulillah, en.fizu pun faham... so, my FIL yg temankan dia pi hospital pg ni.. thanks ayah sebab amik cuti (alamak, hadiah besday ayah x bg lg)... nanti kitorg belikan ayah sumthing2 eh... hiks...

semoga en.fizu baik2 sj... harap2 result endoscopy tu nanti pun baik2 jugak... amin...

2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

hope semuanya ok yer niza ...

kawan tanah said...

Semuanya OK - KRU

Bersendiri lagi
Mengenang yang terjadi
Menyentuh hati
Dalam kehidupan suka duka
Adakala kita diduga
Cekalkan hati
Pasti kau kecapi mimpi
Pasti, kau curigai ku dengannya
Sangka kau sudah kehilangan cinta
Jangan ragu, dia milikmu
Janganlah cemburu tak menentu
aku, sekadar tempatnya mengadu
Saatnya tangis pilu
Oh! Mengapa...luka hatinya
Sedangkan...dia yang kau cinta
Alam percintaan penuh pancaroba
Perlu tempuhi dengan sabar
Awan kelabu akan berlalu
Pelangi menanti, dia setia menunggu
Chorus
Semuanya 'kan OK (Jangan ragu segalanya 'kan berlalu)
Semuanya 'kan OK (Dia merindu)
Semuanya 'kan OK (Jangan ragu segalanya 'kan berlalu)
Percayalah kerna cinta dunia berputar
[From: http://www.elyrics.net/read/k/kru-lyrics/semuanya-ok-lyrics.html ]
Wanita, nalurinya selembut sutera
Hargailah pengorbanannnya
Perlu selalu, ikhlas di hati
Nyatakan...cinta mu yang satu
Luangkan masa mu, dia kini merindu
Kehadiran mu di sisinya
Kau saja, bisa jadi penawar
Membawa kembali senyumannya, ku pasti
Repeat Chorus
Kadangkala apa disangka
Bukan seperti yang berlaku sebenarnya
Semuanya 'kan kembali bersinar
Teruskan harapan dan keyakinan
Yeah, segalanya salah tanggapan
Bumi manakala tak ditimpa hujan
Yang pasti...
Ambil apa yang terjadi sebagai pembina diri
Janganlah pula putus harapan
Undur bila hadapi tekanan
Tempuh sehari, demi sehari
Dan keyakinan diri, esok ceria kembali