: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, July 18, 2011

sorry, mummy x sengaja

as-salam,


kisah ni jd khamis lps.. ms tu kat umah mak... opah pd naufal n hayyan.. naufal ni klu kat umah opah, dia memang akan mengada lebih2 skit... agak spoil jugak la kan... klu nak marah2, dia akan lari cpt2 kat opah dia tu... opah pun suke je nak bekap cucu dia tu.. tp ade ms opah x layan jugak sebab x nak spoil kan cucu.. hakikatnya... huaaaaaaaaaaaaaaa....

ekceli khamis tu en.fizu x der sebab pi tgk training session team kolamhati (liverpool) kat bukit jalil.. so, me bwk anak2 blik lepak umah mak... xsilap me ms tu tgh nak solat maghrib x silap... sekali me dgr naufal dok sebut BOD*H... memang terkejut jugak la kan dgr dia dok ckp mcm tu.. mule2 opah dah sound dah jgn ckp mcm tu... skali me dah selesai solat ujung2 tu dgr lg dia dok sebut perkataan yg sama... sebelum tu dgr dia nangis.. maybe sebab kena kacau ngan poksu dia or makcik no'oi dia tu...


tp itu bukan masalah.... sebab memang pantang la kan bile dgr anak ckp mcm tu.. sedapppppppp jer dia dok sebut bnda tu tau... dgn telekung x bukak lg me pg kat naufal tanya ape dia dah ckp td... dia x nak jwb... then suara kemain tinggi lg... papppppppppppppppppp.. memang kena sepak la kat mulut tu... ekceli me slap x kuat mana pun... just nak mengajar jer kan.. tp, tibe2 tgk berdarah bibir si naufal... huh... tibe2 mcm menyesal sebab x blh nak control temper...


me memang x suke nak pukul2 org ke kan.. apetah lg anak... sebab memang dah tau dah, klu me pukul or sepak sape2 kan nanti kesian kat org tu... klu x berdarah kompom lebam... sebab tangan me ni bisa skit... dulu ms kat skolah rendah, kwn me patah gigi... pdhal me tolak skit jer... fyi, gigi kwn me tu x goyang pun tp tibe bleh tercabut siap darah2 lg... pastu, adik bongsu (poksu) me plak... dia menjwb ms me ajar dia maths.. terus la kena sepak ngan kakak tersayang kan... berdarah jugak...


kesimpulannya, me memang x bleh nak nak ajar anak dengan pukul2 diorg... thats y me lebih suka cara diplomasi.... klu nak ajar pun me cubit or pukul ngan rotan kat kaki jer...



naufal... mummy minta maaf yer sayang... mummy x sengaja.. next time tolong jgn ckp benda2 yang mummy x suka... jgn ckp benda2 yang x elok... nanti ALLAH marah... nanti semua org x suke naufal... mummy sayang naufal....

No comments: