: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, July 13, 2011

bukit bendera - last n3 penang

as-salam,


hiks... sorry sebab lambat nau nak abeskan n3 penang nih.. pdhal pg 4 hr jer pun... wakakakakakka... hr ketiga tu kan kitorg nak naik bukit bendera kan.. tp x dapat sebab penuh n Q pun sampai ke bawah... so, pg jln2 dulu n makan2 dulu... boleh bc n3 tu kat sini... hahahhaha... gile lama nak habes kan... ok jom2...



 picture ni ms kitorg sumer nak gerak naik ke atas.. kami amik coach yg plg bawah skali.. kirenye, ms train ni naik kite blh nampak view pulau pinang n blh nampak laut skali... pastu, klu terjatuh la train ni kan (nauzubillah), coach ni la yg akan plg hancur skali.... harap2 semua faham la ek... hiks... being me yg memang penggayat, memang ade rase kecut2 perut n pening2 skit... hehehheehhe... tp best sebab train ni laju mcm naik LRT star tu... cume dlm keadaan menongkah bukit la....
 hayyan n naufal duduk kat kerusi plg depan(bawah) skali... tp opkos la ngan me kan... hahahhaha...

 ini lah ghupe trainnye tu... pic ni me amek ms kat atas... dah nak turun dah... last train dr atas kol 7... sebab train akan ade tiap1/2 jam shj.... kami amek pakej 2 dewasa n 2 kanak-kanak = 18 hengget jer... 
klu dewasa = 8 hengget... kanak2 = 4 hengget... pastu, kena ade ic tau... budak2 opkos kena ade mykid jugak... ms nak cousin en.fizu nak beli tiket tu cepat2 kitorg bwk kuar ic ngan mykid... klu x, melepas.... hahahhaha... mule2 tu mcm x nak bwk naufal n hayyan sebab diorg tdor kan... kesian pulak.. then en.fizu kata bwk jer, kite dukung anak2... sebab bile lg nak merasa kan... heheheh... alhamdulillah... semua pun dpt naik n budak berdua tu x meragam pun.. dah la susu n pampers sumer terlupa nak bwk... tawakal jer la...

yeay.. as usual... group photo... belakang tu view pulau pinang n blh nampak laut jugak.. ms nak amik pic ni me takut2 jugak.. tu sebab me duduk ms nih.. siap pakse sumer org pun duduk... wakakakakkaka... sengal kan.. sebab me takut klu yg sandar2 kat besi belakang tu terjatuh ke kan.. me ade satu penyakit takut kat tmpt tinggi.. penggayat... hahahha... tp suke pi tempat tinggi tp x blh nak berdiri kat hujung2... hahhahah.. sebab suke imegin mcm2... kat atas bukit bendera ni ade tempat makan tau.. so, sila mkn ais kacang yg sedap.. best... rm3.50 sajer... pastu, singgah solat asar kat masjid atas bukit dan kedudukan masjid tu paling atas skali.. kirenye kat puncak lah.. alhamdulillah... seronok solat kat masjid tu, tenang n sunyi jer... sejukkkkkkkk.... ms nak blik tu hayyan n naufal kemain aktif lagi.. diorg memang aktif pun... hahhahaha... hayyan lg best.. nak naik stage pi pegang ular.. pastu, pi kejar tram... owh ade tram jugak yer tp menshekik service nye... memang x terkejar kan budak tu (so, azam utk 1/2 thn ni nak kurus senang nak kejar hayyan)... pastu, dia blh plak pi kat palang2 besi tepi bukit tu... gagaggagga... nak oiii... mak hang ni penakut la sayang... gaggagaggaga... so, terpaksa mintak tolong ngan makuteh tika... hahahhahaha... daddy pun tolong rescue jugak... hahahhhahahah....

masanak turun dr bukit bendera pun kami naik coach yg plg bawah... seronok sebab uncle yg jg gate tu kata me x yah beratur... siap uncle tu kasik me kerusi lg sebab dok dukung hayyan kan.. hahahah... thank you uncle... ingatkan family besar kami ejr la yg dok dlm coach tu, skali yg lain2 pun dok join skali... x per2... the more the merrier... hahahhaa... en.fizu ade wat video ms turun tu... nanti me upload eh... insyaALLAH...

edit : kami naik hr isnin ptg... pg esoknye terus rosak traini nih.. ade short circuit kot kat atas tu.. sebabnye train ni guna kuasa letrik.. tp, masing2 dok salahkan anip sebab dia yg plg besar dlm rombongan kami... gagagaggaga.... dan anip jugak la yg paling takut skali... besi tgh tu dia dok pegang keras jer sampai la ke atas... hahahahhhah... maap yer anip, akak bongkar misteri knp train rosak... hahahahahaha....

No comments: