: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, August 25, 2011

bahagianya bile ada anak lelaki ni... grrrrr...

as-salam,


rasenya, semua pun dah tahu kan me ade 2 anak lelaki... yg sulung lelaki yg kecik pun lelaki.. ape, perempuan... hiks... tunggu dulu la, sebab rase mcm x ready lg kot nak conceive dlm waktu terdekat ni... memang teringin nak baby gurl plak.. tp, kita usahakan kemudian... apa2 pun semua ketentuan ALLAH...

for those yang ada anak lelaki tu mesti ade masalah mcm me jugak.. klu x bnyk pun sikit jer la... actually, bukan nak kata masalah pun.. cuma perasaan tu jer... ahaks...

mcm skang ni nak dekat2 raya kan.. org mesti sibuk dok shopping bj2 anak... same goes to me... tgk blog bj sana sini.. aduhhhh... bj comey jer... tppppppppppp... yg comey baju gegel... baju boboy, kurengs... lg satu, me memang x bleh beli baju online utk budak2 nih... x ngam size or else bj tu akan jd mcm pelik bila budak2 tu pakai... hiks... so, nak x nak memang kena terjah mall... bila sampai mall pulak, bj budak lelaki memang sgt2 limited atau dengan kata lainnya.. sgt tidak menepati citarasa... klu cantik pun, material pulak x best... mcm POL*... design menarik, tp material agak keras... harga pulak, memang blh thnnnnnnnn semput dibuatnya... try tgk PONE* jugak... pun sama... jeans nye... aduh duh duh... tp tahun lps ok jer... cantek pun cantek... GA* n GUES*... hurmmmmm... x tau nak kata dah... klu beli yg original, nanti akan ade jugak yg fake... tp opkos material berbeza... thn ni masuk 2-2 butik tu, sumer pun hampeh.. eh tak la hampeh sgt... cuma nak cr size tu dah x der... sebab me nak cr sama pattern, color n design utk budak berdua ni... baru ngam... baru la satu team gitu... hiks...


masalahnya, klu naufal dah ok.. hayyan plak x der size... dan begitu lah sebaliknya... aduh duh duh lagi... last2 pg aeon bukit tinggi... hah... ko pilih la ape yg ade kat sana... bnyk kot pilihan... huk huk huk... maybe tmpt jauh kot (bagi me yg dok kat utara puchong nih) huhuhuuuh... lps tu, bila time shopping plak, anak2 buat hal... wuwuwuwuwwuwu... dok lari-larian dlm mall mcm di padang bola gayanya... x cukup dgn berlari... dok masuk kat celahan baju gantung2 tu lg... huwwwaaaaaaaaaaaaaaaa.... hebatnya anak2 ku... itu belum tambah lg bila mana diorg nak main game2 mencekik syiling yg ade dlm mall tu... huk huk huk... memang kena sediakan syiling jer la... silap hrbulan, me bukak both tukar syiling kat situ... hahahhahahah


klu pi PKNS shah alam plak, memang la rambang mata... tp nye rambang mata sebab bj lip lap lip lap gegel2 nih.. yg boboy nye baju melayu, kemain la limited nye... color, size.. sumer pun limited.. sedih... knp x tempah jer???... klu tempah utk budak bwh 7 thn memang sgt2 rugi... beli kain dah baper hengget.. pastu, upah tempah baju melayu jer dah 90 hengget... utk budak ye... so, klu dah 2 org, x 180 hengget terbang melayang begitu sj... ye... memang la raya setahun sekali.. tp klu dah baju melayu pun pki setahun sekali perlu ke berhabis sampai begitu sekali... owh... so not me... better cr bj dah siap... ade ke x ke, bantai la kan... hahahaah.... cr sampai ke kedai yg terakhir... hahahahha...

like naufal n hayyan.. ade ms diorg ok jer klu pi shopping mall ni sumer.. tp ikut mood la... ade skali tu, kitorg pi mall nak shopping skit... mule2 masuk ok jer... dah sampai kat tgh2 mall tibe si hayyan ni dok mengamuk... dah la x nak berjalan.. masuk stroller pun x nak.. so, just imagine dia dok ngamuk sambil tarik2 me nye tudung n sepak2 muke me... last2, en.fizu ajak balik... x bleh thn ngan perangai hayyan... klu setakat 10 min tu ok la lagi kan.. ini dekat 1 jam pun x hilang... ngamuk-diam-ngamuk balik.... wuwuwuwuwuwuwu....

so, kesimpulannya... ada anak lelaki ni memerlukan kesabaran yang tinggi ye kawan2... mulut pun nak kena jg jugak... biasa la klu tgh marah, ade jer bnd nak kuar dr mulut ni... plg2 tdk pun perkataan bertuah tu pasti akan keluar kan... yg penting, ckp yg elok2 jer kat anak klu nak marah sekalipun.. sebab ape yg keluar dr mulut kita tu umpama doa...





3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku setuju sgt2 .. pening time nak carik jeans budak2 nih .. adam tu dah la kecik manjang ...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sementara anak nak besar....

Seri Nuang Shah Alam said...

ya, panjang nya cherita.