: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, August 29, 2011

saya masih bekerja dia penghujung ramadhan...

as-salam,


esok dah raya.. tp me masih lg ade kat opis... bukan bz dgn kejer pun.. tp, disebabkan cuti yg tinggal sedikit... rasa sayang plak nak amik cuti hr ni.. pdhal ok jer pun klu nak cuti sebab opis kasik 1/2 day leaved.. cuma, alang2 jer kan amik cuti 1/2 day nih.. baik me kejer... sebab dah x der ape pun nak buat kat umah.. langsir, awal2 lg me dah gantung... nak buat biskut raya... x la kot... kacang ngan kerisik pun me dah siapkan... sebab memang itu tugas me setiap kali nak raya... cuma, skang ni bila abah dah x der.. mood raya tu pun kureng jugak la... sebab klu dia ade me memang akan cuti... hiks... sebab semangat nak masak rendang, ketupat pulut, n semua juadah hari raya tu... then abah akan jd tukang rasa... sebab abah kan x sihat dan tidak digalakkan untuk berpuasa... tp, tahun ni semua tu dah x da.. tu sebab me siapkan sumer awal2... n me dtg kejer jugak hr ni.. sebab me x nak perasaan sedih tu dtg... ape2 pun, memang sedih la kan... urmmmm....

hr ni plak dtg opis sunyi sepi jer... sebab kwn2 sumer dah blik kampung masing2... yg ade pun 2 org jer la kat library nih... kat admin ade 3 org... kat opis tun plak maybe 3 org jugak kot... ermm... maybe tun m ngan tun siti masuk opis kot.. sebab td nampak bekas mkn ikan dah siap standby kat tepi kolam...


insyaALLAH, tahun ni me balik jasin... on hubyy's site... naik satu keter ngan PIL... penjimatan berganda kan.. sebab nak raya mesti bnyk pki duit kan, so x kan lps raya nak mkn serdak biskut raya kot... heheheheh... tidak la... satu sebabnya, adik ipar me x ikut balik jasin.. sebab nak jg nenek hubby kat KL nih... dan keter PIL plak kosong.. tu yg kitorang follow skali jer... my mak pulak akan blik ke pasir salak... skali dgn adik2 me yg belum berkahwin... hiks... sebab since abah sakit memang jarang kami blik pasir salak bila tiba raya nih... kami semua balik kg lps solat raya n mkn2 sumer... maybe dlm pukul 10 cenggitu la kot.. sebab pg2 tu nak pergi ziarah kubur abah ngan abe... tp, me nak pi ziarah petang nih.. mula2 nak pg kubur abe.. pastu, baru pi kubur abah... mesti sedih kan... tp me kena tahan sebab abah dah pesan jgn menangis... insyaALLAH abah...


tghri ni blik kejer, me nak siap2kan ape2 yang patut.. pastu kuar jap cr barang... pi melawat kuburan... pastu, baru blik umah mak... berbuka puasa terakhir utk ramadhan kali ni kat umah mak... then, insyaALLAH lps maghrib nak pegi umah maksu sebab ade takbir raya...


untuk kawan2 semua... me ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN

bagi yang pulang ke kampung tu, hati2 lah memandu.. ingat yang tersayang... sebab kita berhari raya ni nak seronok2.. bukan nak bersedih2... take care uolls... semoga jumpa lg lps raya nanti... insyaALLAH...


 



No comments: