: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, August 18, 2011

kami dikejutkan dengan berita itu...

as-salam,


mlm td en.fizu dpt col dr kawan opis dia - sharul... bgtau, bob also his office-mate terjatuh... then family bob dah hntr hospital but kami masih x tau condition sbnr... en.fizu col sumer kwn2 opis dia n bgtau tentang perkara ni... actually bob ni BFF en.fizu... ade lg 3 org x silap me... mereka berlima... segala masalah dorg akan share sama2.. tp, apa yg me pasti en.fizu n bob memang rapat each other... bob pernah hntr sms to calm en.fizu... believe it, me nangis bc sms tu... x sangka yg bob sgt2 concern n sayang en.fizu...
on the way nak sampai umah, sharul col balik... dia kata bob dah x ada... dah meninggal... kami terkejut sgt2... sebab sebelum tu sharul ade bgtau yg bob pengsan ms jatuh tu tp x sangka plak sampai mcm tu skali... en.fizu terus diam... last me jumpe dia ms kat hospital... arwah baru lps operation lutut.. arwah ok jer.. happy mcm biasa... memang x nampak perubahan pun... en.fizu pg HKL ngan sharul... blik dr HKL, around 3am... dia x ckp apa2 pun... cuma dia bgtau, bob dah x ada... ms tu me memang sebak sgt2...

td col gf arwah... ana... sedih dgr suara ana... sebab diorg memang plan nak kawen... cuma ana agak sibuk sebab kena follow kakak dia pi shooting... so, mcm x sempat... then, ana citer last sms yg dia terima dr arwah ms lps berbuka puasa... arwah nak masuk toilet... then, ana x dpt apa2 sms pun lps tu... ana, citer lg... adik arwah col hp dia.. bgtau arwah jatuh dr kerusi sebab after kuar toilet nampak dia mcm sesak nafas... then ms tgh duduk tu la arwah jatuh... fainted... then cousin dia bg CPR, pun sama jugak x jln... last2 bwk pi HKL, sebab itu yg plg dekat... after a minutes, ana dpt col balik kata arwah bob dah x ade... mudahnya arwah pergi... bulan ramadhan pulak tu... dah janji arwah dgn ALLAH... pg ni en.fizu pi melawat ngan kwn2 yg lain...

semoga arwah ditempatkan dikalangan umat-NYA yg beriman dan beramal soleh... al-fatihah...





2 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

innalillah.... mmg dah ditulis itu takdirnya...

Toni Braxton said...

semua itu ada hikmah dan tetiap yang bernya pasti akan pergi jua tak kira umor muda atau tua atau bayi.

kalau umur tua, maka ucapkan alhamdulillah karna Tuhan memberi peluang hidup lama.

kalau umor muda, bersyukurlah karna tidak banyak dosa dibuat.

kalau umur bayi, bersyukur karna ianya akan mendoakan ibu bapanya di sana..

Wallahualam.