: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, June 29, 2011

citer penang x abeh lg weh...

as-salam,

x tau la biler nak abehnye kisah penang nih... ok2.. me janji lg 2 n3 jer lg... hahahhahha.. eh, ade ke yg nak bc nih... x per2.. janji me update... eh tak.. janji me share ngan sumer pastu as a kenangan ms veteran nanti... hahahhaha... ok lah.. kirenye ni dah masuk hr ke-3 kat penang kan.. so, hr ke-3 tu kitorg decide pi tanjung plak.. sebabnye, dah 2 hr dok kat area bagan... hiks... pg2 tu sumer siap2 then terus pi umah tuan rumah.. minum pg mkn cekodok jagung yg best... memang sedap... me suke umah pusaka tuan rumah.. sebab nampak sgt kampung... faham x?.. klu x faham sila fahamkan sndr....
yeay... naik feri lagi... suke2.. x kisah la kan if kena tunggu 1 jam pun.. janji dpt rase bayu laut sepoi2 bahasa gitu... wahhhhh... semua skali ade 4 buah keter... eh, 3 mpv 1 keter... sebab ramai kan... so, memang seronok... bila kat atas feri tu masing2 kuar dr keter... dan kami anak beranak seperti biasa akan chop port yg best punyer... hahahhahha... x agak2 kan.. dah nama pun jarang naik feri.. lantk pi la org nak kata peghak ka apa... ada mak kesah.... hahahahhaha.... nak bgtau nih, yg tshirt itam kat dpn me tu my BIL... adik en.fizu... hahahhaha... tinggi dan besar kan.. sesuai la sebab dia tinggi... so, dpt bayangkan me yg plg bluuweekk*comel*bluuweekk antara mereka.... wakakakakkak... sampai2 je kat tanjung, kitorg terus pi bukit bendera.. tp kenot naik atas la sebab 'Q' kemain panjang sampai ke jln besar meleret ke bwh bukit... 
sebab x dpt naik bukit bendera, kitorang sumer serbu umah kelahiran Tan Sri P. Ramlee... ingatkan ade la nak jamu2 air ke, kuih ke kan.. x dok yer... hiks... then tgk memorial TSPR ni jugak... best la... eh, umah ni kecik je kan... tp comel... saper2 yg x pi lg tu sila la pi... x payah byr pun... freeeeee jer... then, sila la beli souvenir kat dalam tu... x mahal pun... me beli 1 keychain = 5 hengget... en.fizu beli t-shirt = 20 hengget... kat luar x dok.. kat situ je ado... hiks... eh, me x dok dlm ini cerita sebab bwk naufal pi toilet... yg kat atas ni sumer family belah en.fizu... 
cousin en.fizu... atikah aka mak-uteh... yg tinggi dan besar jugak... klu kurus blh jd model... eh, perasan x moi kat blakang tu...
lps jln2 kat rumah kelahiran TSPR tu, kitorg singgah solat kat area mana ntah x tau... tp masjid tu kat area lorong bangunan n berdepan ngan parking keter... best solat kat masjid nih... sebab toilet n tmpt wudhu wanita kat belah dlm.. kirenya kite x yah nak kuar then masuk blik... lps solat nanti tukang jg masjid (mamak) tu akan kasik air mineral sorang satu... pastu, jln dpn sikit ade simpang 3 n nampak dah line clear... hah.. kat situ la kitorg mkn... blh thn jugak la kena beratur.. dah la perut lapar... panas plak tu.. dengan peluh menjejes sumer... nasib dpt en.fizu yg prihatin.. dia suh me duduk amik tmpt n dia amikkan nasi sumer... naufal ngan hayyan me handle... rasa.. ok lah... x der la sedap mana pun.. biasa2 jer.. tp kan, org yg kejer kat line clear tu kata kat jeti ada restoren mamak yg plg sedap.. nama restoren tu hussein (x tau la btui ka idok ejaan nya nih)  nasi kandar... x pa.. nanti buleh cuba... pastu, pi beli jeruk kat jln chowrasta... nak mkn cucur udang tp x kesampaian sebab ramai sgt... then beli kopi cap tuan tabik... sedap... eh.. mcm panjang je kan... x per la.. nanti me sambung lg eh... citer kami naik bukit bendera....



1 comment:

Nandre The Legend said...

aku last naik feri penang ni tahun 1999. Masa tu aku melarikan diri dari pejabat Arab malaysian insurance kat Georgetown... naik bas dan terus ke jeti feri... pastu sampai kat Butterworth, naik bas ekpres ke Taiping.