: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, December 28, 2010

cerita JANIN

salam sumer,



semalam me amik 1/2 day leave sebab nak settlekan hal sekolah naufal.. owhh... itu nanti2 me citer.. sebab nak citer pasal pelem ni dulu... takur terlupe plak... ermmm.....



semalam me pi tgk citer JANIN... asalnya nak tgk hantu kak limah balik rumah.. tp, show nye ptg sgt... kenot la kan... so, tgk janin jer la... mule2 citer ni mcm serabut skit sebab ade flashback2 sumer kan... memang kena tgk n fahamkan btul2 citer nih... nak kata seram sampai jerit2... x la sgt... cume bnyk mcm perasaan x keruan jer... mcm serba x kena.. sebab sound filem ni memang suspen... serius... me ade la tutup2 mata kan... tp x der la sampai dok terkejut2... heheheheh.... yg pasti, me nangis tgk pelem nih... pernah ke korang menangis tgk citer hantu...

pernah x korang sedih sayu jer biler tgk hantu tu... hurmmmm... klu nak rase perasaan tu, me suggest korang pi la tgk movie nih... mule2 tu mcm bosan... tp bile dah faham, akan jd syok...

citer ni lebih kepada kisah keluarga, kasih sayang, kepercayaan dan tanggungjawab... bnyk pengajaran yg kite leh dpt dari citer nih... bukan hanya nak citer pasal hantu semata2... kisah seorg ibu yg terlalu sayangkan anak2 nya... kisah jiran yg suke buat cerita... kisah orang tipu orang... mcm2 lagi lah... nak bgtau nih... citer JANIN ni kan, x mcm citer2 hantu yg dah kuar kat panggung sblm ni tau... klu korang tgk hantu dlm citer JANIN ni kan, korang akan rase kesian jer... me kasik 4/5 utk citer nih...








*sedih sgt tgk ija seru nama anak dia Inaiyah... comel sgt2...
*watak utama filem ni IJA n HAIRI OTHMAN... arahan HITLER ZAMI...

1 comment:

bukan hantu kubur said...

hairie othman tu org kedah, belah kuala nerang.. sama kampong dengan ezad ex-exist.