: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, February 23, 2012

apa jadi malam 14 Feb 2012

as-salam,


ehem2... jap nak basahkan tekak dulu... ingat lg x n3 nih... ms game ni kami (en.daddy + pn.mummy + naufal + hayyan) pi layan bola kat stadium bukit jalil... eh, kami memang peminat bola... sebetulnya, en.daddy la yg gemornya pun.. peminat kipas mati selangor katanya... kami ni tukang ikut jer... eh, gemor jugak... hahahhaha... eh, sebelum tu korang fikir kita nak citer ape eh... ekceli kita bukan nak citer pasal tgk bola... klu bola pun sipi2 jer la... hahahhaha... sebabnya memang x sempat nak abes tgk bola pun... baru tgk dlm 15 minit gitu, kite dah angkut anak2 kuar stadium...

ekceli naufal dah start batuk dah siang tu... ingatkan x nak pg, tp dia nak jugak pg... pastu, sampai dok kejap dia start batuk muntah2 gitu... bila dah nampak condition dia mcm tu, memang risau jugak la kan.. tp bertahan gak lg dia tu semata2 nak tgk bola... inhaler ngan aerochamber dia blh plak kite lupe nak bwk... last2, hangkut diorg sumer kuar stadium pastu drive terus pi hospital putrajaya... sampai2 terus pi emergency... ms nak on the way nak ke hospital tu la yg sedih skit... dah la kite ni tgh emergency, pastu siap kasik signal kiri kanan tu... pecut keter memang x yah citer ar kan... siap bg high beam lg kat keter dpn, tp... hampeh jer... bukan nye diorg nak ke tepi... makin hegeh2 ade la... memang sakit jiwa btul... dah la naufal dok batuk2 n nafas laju dlm keter... mengerang2 plak tu... ngan keter bwk mcm siput... pdhal keter besar, hebat... tp sampai sudah x nak ke tepi... kite honk keter dia pun blh jugak buat x reti... tau la kita pki keter kecik jer.. tp x blh ke korang bg laluan bila dah nampak kecemasan mcm kite nih...
pastu, dah sampai dpn kecemasan plak ade keter wish ni dok tunggu sedara dia kot... ape la salahnya ko letak depan skit ke, tepi sikit ke.. senang la org nak drop pesakit dpn pintu kecemasan tu... tp x... blh plak dia wat keras kat situ... last2, me hangkut naufal terus masuk triage... pastu terus masuk zone separa kritikal... amik neb sumer... check ape2 yg patut... lebih kurang dlm sejam jugak le.. pastu, dokter kasik balik... alhamdulillah... tp, citer nye x abes kat situ jer... ade lg sambungan... so, esok la kite sambung eh... bubyes...

No comments: