: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, February 23, 2012

apa jadi malam tadi

as-salam,


rasanya semua pun tahu kan malam tadi ada apa... hurmmmm... nak marah pun ada... nak rasa kecewa pun ada... tp semua pun dah terjadi... senyum2 aje... :)
ok lah, nak citer skit nih... malam td kami (en.daddy + pn. mummy + naufal + hayyan) ramai2 gi stadium bukit jalil... kan semalam ade match jepun lawan malaysia... memang semangat la kami sebabnya ini kali ke-2 malaysia lawan ngan jepun utk qualified to olimpik kat london nanti... tp, mungkin dah x ade rezeki kan... klu malaysia dpt point, itu satu bonus... sebab malaysia memang awal2 lg dah disqualified... cuma kali ni jepun nak cr mata tambahan jer... kekalahan mlm td mungkin disebabkan defender kita x baper kuat... or x baper sedia... sebab senang nak bolos... tp ade masa pertahanan kita dpt jugak buang bola ke tengah balik... apek pun bnyk selamatkan gol... dan player malaysia nampak sgt2 penat... player jepun menten cute je... dan sgt kuat lari tau.... hahahhahaha.... ekceli player malaysia bnyk jugak peluang utk score bola, tp biasa lah kan... player kita jenis suka tunggu kwn2 pastu suka gelecek bola sorang2... or, mungkin dah diorg di trained begitu kot... siap tahu kan...
urmmmm... klu ikutkan boleh jer tgk bola kat umah.. tp, tu lah... kita x leh nampak yg tersirat dan tersurat klu kat tibi.. tp klu kat stadium, macam2 kite leh nampak... lines-man ngan referee yg bias... pastu, seronok tgk pasukan sorak team malaysia ngan team ultras malaya... meriah sungguh...
ape2 pun.. tahniah utk pasukan jepun dan seluruh warga jepun di malaysia... bg malaysia plak... menang kalah adat permainan... klu nak menang jer, siapa pulak yg nak kalahkan... utk supporter malaysia plak, klu dah kalah tu jgn la terus down n marah2... klu korang rasa nak marah or nak maki2 player better x payah kot... sebab korang penat sorak... player malaysia penat kejar bola n penat otak dok pikir strategy...




bersukan utk kesihatan bukan bersukan nak jd mcm orang utan...  renung2 kan lah....

3 comments:

Nandre The Legend said...

ya, teruskan memakai jersi malaysia atau baju team malaysia yang oren, kuning atau hitam...

jangan serik untuk terus menyokong malaysia.

aku nak beli t-shirt harimau malaya kuning dan hitam dan baju team malaysia kaler oren tu heheheheheheheheheheheheh

nifalnin... said...

ya betul...
w/pun kalah, sy tetap sokong MALAYSIA...

sy pi stadium pki t-shirt biasa kaler kuning jer.. nak beli jugak t-shirt malaysia tp tunggu sponsor dulu... heheheheheh...

Nandre The Legend said...

aku tgk kat masjid shah alam, ada jual yang tak berapa mahai punya..

ataupon, pi kat stadium shah alam, mesti ada yang murah siket...hehehehe