: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, February 9, 2012

semalam kami pergi tengok bola kat stadium

as-salam,


hiks... sajer jer tulis tajuk panjang2 cenggitu... tp memang betul pun kami pg tgk bola mlm td... game mlm td team selangor vs team lions XII (singapore)... over all game sumer ok... iyer la kan, bukannya senang ko nak kejar bola then nak score... susah ok.. kena ade skill yg btul2 power... then, 2-2 team main pun agak ok jugak la.. sama2 kuat... selangor bnyk peluang nak score tp pertahanan singapore agak kuat jugak la nak tembus... mula2 lions XII dan scored terasa mcm down jugak ar.. siyes, diam terus stadium... time tu, baru la dgr supporter dr singapore nye suara... tp, kendian2 tu selangor plak pulun n dpt scored satu gol... alhamdulillah... lega supporter selangor.. but still ade yg x puas hati...

me plak nak kata enjoy sgt mlm td, memang x lar... actually tgk bola enjoy cuma ade some penonton ni yg buat me bengang... cer korang bayangkan, dr awal bdk sakai ni masuk sampai la abes game, non-stop dia ckp tau... diorg ni bertiga tp yg kepohnya sorg tu jer... sampai ms nak nyanyi lagu negaraku pun still dia dok bercakap.. memang sakai la... later kena nyanyi singapore nye national anthem plak kan... klu ko x tau pun, at least tolong hormat... tp xxxxxxxxxxxx... blh plak ko duduk time org lain berdiri.. klu duduk diam2 ok lg.. ini dok borak ngan kwn dia.. mcm berthn la plak ko x jumpe kwn ko kan... memang bakor darah me mlm td... lps tu ade la team ultras selangor dok nyanyi2 support gitu kan... blh plak si sakai ni dok marah2.. konon ganggu dia nak tgk bola... abes tu yg ko dok memekak kat belakang me tu x ganggu la... dasar... me tau la stadium utk tgk bola n akan bising.. tp, agak2 la kan... ko nak bising pun tunggu masa la bai... satu hal lagi, kat situ si sakai ni sorg jer yg smoking.. kwn2 dia or org2 lain x der plak sibuk nak smoking... pastu, siap tala kat hidung me plak tu.. dah la me bwk naufal ngan hayyan... memang x bagus btul la mamat sakai tu...


yg sengal nye, bnyk lg tempat kosong diorg leh duduk (klu nak memekak pun x per)... tp kat situ jugak la dia nak port... hangennnnn jekkkk... dgn guna bahasa2 kasar nye lagi.. pastu dok kutuk2 player.. memang la... en.daddy berangin jugak mlm tu.. tp nak buat mcm mana kan.. PUBLIC... so, thn jer la... rasanya, bukan me sorg jer yg terganggu ngan mamat sakai nih.. org lain yg duk dekat2 situ pun terganggu jugak rasanya sebab diorg dok jeling2 jer kat mamat bertiga tu....harap muke jer cerdik tp otak x baper nak cerdik... otak letak kat kepala bukan letak kat lutut... geram nih....


ni  pun ms selangor lawan singapore.. thn lepas nye pic kat stadium shah alam...

2 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

km plak tgk bola kt stadium darul aman last week..hehe ada perlawanan bersahabatan.... tp betullah aku bising2 tu aku bleh terima.. tang isap rokok tu... haihhh x nampak budak2 ka.... minta2 pasni stadium jadi kawasan larangan merokok...

the legend said...

tengok bola kat stadium merupakan satu pengalaman yang best.. 90 minit terasa sangat pantas...

bila suasana meliputi sekian ruang di stadium... maka gegar gempita akan terasa di bingit telinga.

pekikan suara penonton dan kita sendiri membuatkan kita hilang suara.. balik kena minum ayaq kosong banyak-banyak...

itulah stadium, tanpa penonton, mati stadium. stadium bukit jalil beberapa kali aku pi tengok final piala malaysia dan juga stadium shah alam.

stadium ITM dihatiku tempat bermain.