: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, February 9, 2012

kami ke perlis

as-salam,

ish.. skang ni x tau la pasai pa dok malas nak hapdet blog nih.. pdhal bnyk jer nak citer kat sini... citer pasal thn lepas pun x lepas2 lg nih... hahahhahaha... ingat tak kisah ni... alar, kisah naufal masuk spital tu le... hiks.. ok, ni sambungan nya... kisah kami ke perlis pulak... ptg lps naufal kuar tu, kitorg singgah umah pack2 baju... pastu, dlm kol 5.00pm gerak terus ke perlis... ops, singgah jap kat C4 nak beli pempes hayyan... sebenar2 nya dokter x kasik naufal check-out hr tu.. tp disebabkan daddy nye berkeras nak gi perlis gak, so terpaksa la sign form mintak kuar... yg kena sign nye pun, mummy jugekkkkkk... tp, dokter dah siap2 kasik surat hospital sebab if anything happened kat naufal (ms otw nak ke perlis tu) kitorg leh pg mana2 hospital dan terus bg surat dokter jer.. senang citer dokter hospital tu senang nak handle case naufal... hukhukhuk... tp alhamdulillah, naufal ok sepanjang perjalanan... adik me bertunang pun x sempat nak pg sebab diorg buat lps zohor.. by the time diorg dah siap2 mkn dah... hukhukhukhuk...

sepanjang perjalanan tu bnyk jugak la kitorg singgah... singgah minum... singgah solat.. singgah buat susu... macam2 la... pastu, en. daddy blh plak terlupa nak isi minyak kat sg perak.. last2 singgah kat caltex gurun... huhuhuuuuhuhu... sampai perlis dlm kol 10.30... pastu terpaksa patah blik sebab rumah yg inap tu kat jitra... nasib baik poksu ngan moksu jempaut kitorg.. sebab takut sesat jer.. dah mlm kan... sampai2 jer terus cr tenpat mkn... en.daddy order nasi goreng itik.. sedap sgt2... daging itik tu pun lembut... naufal ngan yan mcm biasa nasi goreng cina.. pun sedap jugak... berbaloi.. sebab semua makanan2 nya sedap dan murah...

balik umah sambung lg mkn durian... otw nak sampai perlis tu kwn FIL plak suh singgah kat rnr mana ntah (lupe dah) sebab dia nak bg durian.. alhamdulillah... mkn2 buah sambil lepak kat luar rumah.. angin memang sepoi2 x reti bahasa lah... ingatkan nak hujan tp x ado pun... tp tetap la sejuk kan... esok nya kitorg plan nak gi jenjalan... owh yg tu kita sambung n3 lain plak yer... lalalalalalallal...

tgk pic dulu.. nanti me citer lain eh... hiks...

No comments: