: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, February 27, 2012

kesian naufal

as-salam,



ingat lg x n3 nih... alar, citer pasal naufal tu... yg tgh2 syok tgk bola selangor vs kelantan tu... yg rushing bwk naufal gi spital tu... hah.. yg tu lar... hiks... lps amik neb tu dia ok jap.. pastu, dokter suh balik kan... tp dlm kol 2 pg tu dia start balik... nafas turun naik jer... bg dia nye inhaler tu... mule2 bg sekali jer... pastu, selang sejam tu dia mintak lg... memang nampak susah pun dia nak bernafas... baru nak lelap, dia terbangun balik... me pun x dapat nak tdor sebab kenangkan anak mcm tu... en.daddy pun sama... mule2 kan sejam sekali naufal mintak puff... lps tu makin kerap dia mintak puff... ade la dlm 3-4 kali jugak dia mintak puff (selang 1/2 jam)... pastu, dia mintak lg memang me x bg dah... sebab x elok utk dia jugak nanti... last2, dlm kol 6pg tu siap2 mandi sumer... then, siapkan barang hayyan sebab nak hantar hayyan umah opah pastu terus bwk naufal gi spital... dlm hati dok la berzikir x nak naufal kena warded... hahahha... sampai 3 dokter check naufal... si mamat ni dah genang2 air mata.... cuak le tew... dokter dah bg neb 3 kali... x ok jugak.. then gi x-ray plak.. dokter kata ade infection kat lung dia... pastu, bg ubat ikut drip kat tangan tu... tunggu dlm 1/2 jam... pun x ok jugak... hiks... last2, kena warded jugak dia pg tu...yg sedihnye mamat nih.. tangan dia atenden spital dok cocok sampai kiri kanan... maybe tangan kanan tu diorg cocok nak amik darah... pastu tangan kiri plak diorg cocok nak masukkan drip.. tp kesian le kat dia... meraung melalak dlm tu... hahahah... siap ckp "jgn la buat sy mcm ni.. sy x salah"... "sy x suka awak, sy x nak kwn dgn awak"... hahahhaha... ujong2 tu dia dok panggil me "mana mak sy?.. sy nak mak sy..."... hahahhaah... sempat ok dia berlakon dlm tu...

budak asthma yg active... tgh amik neb ngan masuk ubat ikut drip... baru lps tukar katil.. sebab ms mula2 masuk dia dok katil baby yg mcm sangkar tu.. sebab panjang sgt, nurse kasik tukar katil... yeahaaaaa....


1 comment:

ARIBA said...

hahaha..comel..merayu2 macam budak besarnya..anyway, kesian kan budak2 asthma ni..harap naufal cpt sembuh yek..