: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, March 14, 2012

bila dah jd mcm nih...

as-salam,



skang ni mcm2 kes boleh jd kan... terbaru kes adik dirang... sebelum ni kes arwah adik nurin... rasa mcm dah x aman jer... rasa mcm dah terlalu ramai sgt pesakit mental kat keliling kita... yg payahnya, org sakit mental ni kekadang tu kita x tau pun diorg ni sakit mental... tiba2 jer kan... pastu, kes adik sharlinie nashar yg hilang dah 4 tahun hilang... sampai skang masih x jumpa2... sedihnya... hanya ALLAH yg tau betapa sakit dan peritnya kehilangan anak...  semoga anak2 ini dilindungi ALLAH...


me pernah rasa... w/pun hanya beberapa minit, tp itu pun dah cukup buat me jd sasau.. umpama diri x berpijak atas bumi... anak tu... sape yg ada anak memang akan terasa sgt2... even yg x ada anak pun mudah je terasa kan...

bila dah mcm2 sgt kejadian mcm ni berlaku... me rasa mcm x selamat je nak kuar umah... selagi anak2 x ada depan mata, memang kita akan rasa susah hati... nak lepaskan dn org yg kita kenal pun rasa mcm x selamat... bukan x selamat ape pun.. cuma kita yg akan fikir lebih2... me rasa x yakin ngan org lain... boleh ke diaorg jg anak kita mcm yg kita jg... aduh... tolong pergi jauh2 perasaan was2 nih... x suka... buat sakit kepala jer...

Ya ALLAH.. KAU lindungilah anak2 ku dunia akhirat... KAU jauhkanlah anak2 ku dari dendam dan hasad dengki manusia... KAU peliharalah mereka Ya ALLAH...







*mlm ni ada class tajwid kat shah alam... en.daddy kata nak jg anak2 while me attend the class... en.daddy kata nak bwk anak2 pi jln2 kat i-city... aduhai... boleh ke en.daddy control budak berdua tu sorg2...

2 comments:

the legend said...

buleh punya la, macam main congkak la jugak, cuma jangan pandang belakang congkak

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku pun speechless... dorg igt nyawa nie murah gitu jer ker