: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, March 16, 2012

mereka tidak mahu ke sana lagi

as-salam,


dlm minggu ni je dah 2 kali me lmbt sampai opis.. duhhhh.. pg ni me touched card pun dah kol 8.55... letih klu tiap2 minggu mcm nih.. bukan nya sndr cr pasal, tp ade jer masalah pg bila nak pg kejer... mcm pg td, me dok melayan karenah dua beradik tu... biasanya pg2 daddy yg hntr naufal n hayyan pi umah pengasuh... klu naufal skolah, daddy akan hntr skali pi skolah.. tp skang ni kan tgh cuti skolah, so daddy hantar 2-2 skali pi umah pengasuh diorg...

hrmmmmm... nak dijadikan ceritanya, budak berdua beradik tu dah x nak pg dah umah pengasuh diorg tu... dah 2 minggu dok gitu jer... masalahnya baru thn ni plak diorg dok meragam mcm tu... mcm naufal ok sikit lah kan... sebab pg dia skolah, tghr baru pi umah pengasuh.. mcm hayyan la yg seharian dok umah pengasuh... pg2 nak gi kejer dok cebik2... siap menangis mengamuk bagai... saje nak kasik temper daddy n mummy naik... mummy ngan daddy pun pelik jugak pasal apa budak berdua nih x nak pi umah pengasuh... bila ditanya, diorg kata mak (pengasuh) marah diorg... me tanya la marah yg mcm mana? si naufal ckp mak marah "mana mak kau ni.. x balik2 lg"... hurmmmm... ini mesti kes lambat... tu yg pengasuh dok marah kat budak berdua tu...

me bukan sengaja pun nak balik lambat... ok lah, klu korang blh imagine... me kejer kat putrajaya... anak2 hntr kat bandar kinrara... antara putrajaya nak ke bandar kinrara (BK) akan melalui LDP yg kompom jam kat puchong perdana - puchong intan - tesco - ioi - hiway puchong-astro.... so, sepanjang jln tu memang akan jam... biasanya me akan sampai kat BK around 6.30.. tp kdg2 me akan terlambat (klu hujan n jam melampau) n terlajak sampai kol 6.45 or 7 ptg... yg me x phm tu pasal apa la dok marah kat budak2... ckp terus ngan me boleh je kan... lgpun kita bukan sengaja nak blik lmbt... anak2 me plak dah besar... masing2 dah pandai bercakap.. bukan nya diorg kecik lg...
makanan ngan baju2 anak semua me yg sediakan... pengasuh tu cuma tolong jg jer... buatkan susu n mandikan budak berdua tu... kdg2 me hntr pg2 pun dah siap mandi sumer... pengasuh tu memang bagus jg anak2 me.. tp ada masanya cara dia berckp ngan layan budak berdua tu kasar la jugak...

so, pg ni terpaksa hntr anak2 pi umah mak... adik me jg dengan kaki dia yg patah tu... hurmmmm... mak me kejer lg yer... klu x, dia memang nak je jg cucu.. tp kesian kat org tua tu sebab nanti susah dia nak pg aktiviti surau dia... hurmmmm...
harap2 minggu depan dua beradik tu nak pg balik umah pengasuh diorg... harap2....

9 comments:

suria kencana said...

bahaya kalau selalu macam ni, kerja pun akan terjejas jugak. so, kena pandai-pandai bahagi kerja...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bersabarla.. tu maybe petanda yg kamo bakal mendapat bibik! akekekeke ok apa..thn depan insya-Allah dpt bb gurl khen.... molek la tu

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bersabarla.. tu maybe petanda yg kamo bakal mendapat bibik! akekekeke ok apa..thn depan insya-Allah dpt bb gurl khen.... molek la tu

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bersabarla.. tu maybe petanda yg kamo bakal mendapat bibik! akekekeke ok apa..thn depan insya-Allah dpt bb gurl khen.... molek la tu

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bersabarla.. tu maybe petanda yg kamo bakal mendapat bibik! akekekeke ok apa..thn depan insya-Allah dpt bb gurl khen.... molek la tu

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bersabarla.. tu maybe petanda yg kamo bakal mendapat bibik! akekekeke ok apa..thn depan insya-Allah dpt bb gurl khen.... molek la tu

from heart nisah idham~ said...

kakak nisah pon ada masalah yg sama, tp masalah die anak2 die selalu badanya lebam2, kalao tanye asyik kate jatuh je.. tp skang dh tukar pengasuh, br nmpk chubby sket anak2nye.. :)

nifalnin... said...

suria kencana,

betul apa yg kamu ckp tu... hurmmm... tgh risau nih...

sue,
aminnnnnn klu sy dpt bibik.. tp klu ade bibik pun x berani la tinggai depa ja... hukhukhuk.. pasai bb gurl, insyaALLAH akan diusahakan.. kamu pun ye.. caiyok2...


nisah,
amboi.. anak org dah lebam boleh plak kata jatuh... nak menipu x agak2 kan... nasib baik kakak nisah dah dpt pengasuh baru kan... anak2 ni kita kena jg mental ngan fizikal diorg.. barulah blh besar ngan sihat...

eina said...

niza
cuba cari nursery n tadika yang dekat dgn tmpt kerja...on d way ko nak ke tempat kerja...terus boleh drop by diorang...lagi senang beb...