: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, April 29, 2011

banjir

as-salam,


pg ni hujan lebat sgt2.. tp, x selebat hujan mcm hr rabu lepas... lgggggggg lebat... eh, mesti ade yg kate umah diorg x hujan kan... ok lah... me duduk kat puchong area pulau meranti... nak tepat lg kat taman kipark sebelah hostel limkokwing... so, kat situ memang ade satu tu je jln kuar masuknye... actually ade 2 side (mcm biasa tu) tp disebabkan ade project mega LKIM so, jln satu tu rosak... nak x nak kena guna jln yg ada tu jer... dah la ngan lori kuar-masuk... bas lg... then kereta-motor-sumer-ade... jln yg ade skang ni pun dah berlopak2... sakit hati weh... ntah bile nak siap... ops, tersasar sudah nih...
klu nak tau, kat jln masuk ni pun ade anak sungai tau.. alar, anak sungai besar mane la kan.. tu sebabnye tiap kali hujan lebat mesti akan banjir... sebab, air2 longkang sumer disalur ke anak sungai tu... kesian anak sungai tu kan... dah la sistem perparitan pun x semenggah...
rabu lps lg best... siap nampak ikan melompat2 lg dlm air banjir tu... hehehhhe... nasib baik x bwk sauk... klu x selamat dah ikan tu me sauk buat lauk... eeeeeeeeeeee.......... lalu ke nak makan... hiks.... itupun pukul 8 baru blh lalu kat situ but still hujan... pg ni pun sama... banjir lagi.. dan lambat lagi... kesudahannye me sakit hati... sebabnye, klu kite lambat sampai opis kang ade je mulut2 puake bising2 kat blakang... urmmmm.... dah itu jer nak citer...

No comments: