: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, April 18, 2011

naufal achievement

as-salam,



alhamdulillah... sabtu lps ade sesi meet parents day kat little caliphs tmpat naufal study... mule2 mcm takut jer nak pergi kan.. sebabnye, me tau naufal ni mcm mane... hiks.. mcm x sanggup nak dgr pun ade jugak... dah la kerap x dtg skolah... tp, bukan la sebab ponteng or sengaja x dtg kan... semua nya bersebab... asthma la... chicken pox la.. then asthma lg... hurmmm... kesian sgt2 kat budak tu... ingat lg ms 2 minggu lps dia cuti panjang sebab CP, cikgu dia bgtau naufal dok tdor jer ms dlm class... penat jer dia... dtg skolah bgtau teacher dia ngantuk.. nak tdo n x nak buat kejer skolah... owh... sedih sgt2 ms tu sebab mcm.. alahai anak.. kenapa la kamu nak tdor jer... jd la anak yg rajin skit... nak tdor tunggu la blik umah... then... seminggu lps tu, alhamdulillah... teacher dia kata naufal dah back to normal again... aminnn... alhamdulillah... seronok sgt2 bile dgr...


then, sabtu tu me n en. fizu pun pg lar skolah naufal... mule2 tu smntra dok tunggu turn, kami borak2 la ngan teacher lain... then, pengetua naufal yg comel n mude dtg jumpe kitorg... dia tanya naufal kat rumah mcm mane... so, me pun jwb la mcm biasa jer.. active n melasak... ade jer activity dia sepanjang ms dia berjg if x tdor la.... then, priciple dia tanye lg... naufal ni rajin bc buku ke kat rumah... me kata x jugak.. ikut mood dia... klu kite ajar pun kekadang susah gak dia nak follow... dia nak ikut sedap dia jer... then principal tu senyum jer... dia kata naufal antara murid yg paling cepat membaca... utk umur 4 thn... me mcm x percaya la kan.. sebab tgk dia bnyk main.. then principal kata lg naufal cepat kenal huruf n cepat ingat... seolah2 otak dia menghafal ape yg teacher ajar.... even dia blh ingat n tunjuk semua nama kwn2 dia n kwn2 dr class 5 n 6 yrs kat board...  alhamdulillah...

then turn kitorg sampai... jumpe teacher maziah... alhamdulillah... semua tentang naufal adalah positive... klu reading skills n mathematics skills naufal plg tinggi markah dia utk 4 yrs students... tp klu menulis n mewarna, dia kurang skit... yg tu me memang tau sgt2 dah... heheheheh... dia memang kurang skit klu bab2 colouring niih... menulis pun kejap jer pegang pencil... tp klu bc buku or tgk tv memang no.1.... teacher maziah pun kata even naufal dok main2 n x dok diam dlm class tp dia cepat catch-up ape yg teacher ajar kan... if teacher terlupa satu2 doa tu, then naufal akan ingatkan... teacher kata naufal bnyk membantu dlm mengingat n mengajar kwn2 yg lain and also his teacher... alhamdulillah...

if naufal x der dlm class nanti classroom tu sunyi jer... klu naufal ade, dia akan meriuhkan suasana class tu... alhamdulillah... semoga naufal akan terus bijak n cepat membaca... nanti mummy tolong naufal perbaiki kekurang yg ade tu ya sayang... mummy harap abang terus belajar n dengar ckp2 teacher... adik, mummy n daddy sayang abang dunia akhirat... semoga ALLAH beri kejayaan dunia akhirat buat anak2 mummy n daddy... aminnnnn....





*untuk dijadikan kenangan buat Naufal Hyecarl bile dia dah besar nanti... supaya dia tahu yg pendidikan itu penting utk diri sndr di masa hadapan...
*principal Afni terpaksa tengok citer hantu kak limah balik rumah sebab naufal hari2 dok promo citer tu kat skolah dia... heheheheh.... kite bakor jer... sambil lambai2 kan tangan... heheheheh...

4 comments:

ustaz akhill hayyan said...

awat ada padam-padam tu?

nifalnin... said...

x tau la sebab ape ade padam2... heheheh.. ni pun snap malu2 dpn teacher maziah.. pasainya x bleh nak bwk balik report card nih.. klu blh bwk balik memang sy scan siap2 kat opis... hahhahahaah....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bagusnya naufal ... adam plk suker kaler & melayan cikgu dia bercakap.. cikgu dia kata plg peramah dlm sekolah ... mcm aku kot ..heh..heh ... sabojelah ..

nifalnin... said...

hahahh.... bagus la adam suke kaler... naufal ni kaler ntah baper bnyk dah beli tetap la dia dok kaler sikit2 jer.. yg lain hilang ntah mane... heheheh... bagus2 klu peramah nih... memang sah dia ikut ko... nanti bile2 senang kite temukan budak berdua nih.. tgk cemana gaya dorang bersembang... wakakakakk...