: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, January 21, 2011

asthma lagi

salam sumer,

smlm kan cuti thaipusam.. tp kami x keman2 pun.. daddy je pi kejer w/pun cuti sebab ade bnyk kejer nak kena settlekan... then, mak col kata nak blik kg sebab lang my untie sakit.. lang tu memang sakit, tp skang ni dah bertambah2 lg sakitnya... jalan pun dah x baper kuat... hurmmm... my cousin pun x sihat jugak skang nih... 10kg berat dia turun mendadak gitu jer...

sbnrnye kan, me nak citer kisah naufal nih... hr rabu (b4 thaipusam tu) kat skolah dia ade outdoor activity.. so, memang wajib la pki sport attire... being naufal yg semput n asthma ni, x blh la nak beraktif bagai kan... klu nak jugak, dia kena amik 2 puff inhaler dia tu... nak dijadikan citer... teacher dia x kasik la plak inhaler tu kat naufal.. n ms ptg me amik naufal kat umah bbsitter, ka mila bgtau naufal semput tghr tu.. blik dr skolah terus flat tido... penat sgt kot.. tp nasib baik kak mila dah kasik naufal ngan inhaler dia tu... ptg tu jugak me bwk naufal pi klinik amik neb.. klu blh nak elakkan dr bwk pi spital.. sebab klu bwk pi spital kompom naufal kena check-in 3 hr 2 mlm kat spital...
ingat kan dah reda lps amik neb, skali tgh mlm tu dia bbuat hal.. merengek2 x bleh tdo.. maybe hidung sumbat n tibe2 jerit mummy.. mummy... dia kata sakit kat dada... me sapu viks n urut2 blakang bdn... the nxt day tu plak.. tgk nafas dia turun naik... kasik 2 + 1 puff... nampak lega skit.. then kasik ubat makan plak... huhuhuhuhuu... sedih tgk dia n ada masa geram jugak... sebabnye asyik nak merengek jer klu x sihat... ptg smlm me tgk dia dah ok skit... ade la mcm penat2 gitu kan.. tp still blh main lg ngan adik hayyan... alhamdulillah... mlm td dlm kol 12++... tibe2 muntah... ms tu x tdo lg.. tgh layan game ngan daddy.... owh anak... so, daddy kema katil n me kemas naufal... salin2 baju n suh dia tdo blik... sambil2 tu me urutkan jugak bdn dia...

pg ni x kasik la naufal pi skolah sumer... dia kata dia nak pi jugak skolah... urmmm... me sian kat dia jer... takut nanti dia penat.. pastu kena asthma lg... mintak2 la nuafal lekas sembuh... semoga ALLAH lindungi naufal dunia akhirat....

No comments: