: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, January 17, 2011

kami ke kl

salam sumer,

setelah sekian lama x jln2 kat kl.. akhirnya.. selamat jugak sampai kl.. itupun gi ngan mak n no'oi... anak2 post umah kak mila sebab daddy ade class... heheheh.. terase mcm org bujeng saje... hahahah.. alar.. pg kl pun sebab ade misi yg nak disettlekan... so, sebagai anak yg menurut perintah me follow je lar... wakakakakkak...
 dlm lrt... hehehehhe... best.. sebab dah lame jugak x naik lrt.. last naik ms pi men bowling kat ampang... hahhahaha.. dulu2 selalu je naik lrt tau... kirenye, pengangkutan utama la....


 dah sampai tu kami terus ke semua house... mak paling depan.. tgh2 no'oi.. and me paling belakang... langkah keselamatan namanya... ahhahahahahha....

 ini la tujuan utama kami ke kl... hahahah... mcm tempat lain x der kedai emas kan... memang ade tp x same... sebab seblm ni mak dah pi survey bnyk kedai emas dah...

bukan suke2 tau pg kedai emas nih... sumer ni sebab lang.. kakak mak, my untie... dia yg beria2 suh mak pi belikan rantai emas yg sama serba serbi mcm yg mak punye... hurmmm... nak x nak memang kena la kan... tp, dia suh mak dulukan ape2 yg patut... ngehngehngeh... pandai eh dia....
 kami pg kedai emas pak habib... senang.. abes citer... lps tu, bersusunnnnnnnnnnnnnn je la nilai yg nak dibayar... huhuhuhuuhu... nasib baik hrtu ade potongan skit... 

kakak yg sgt baik hati... abes barang kemas kitorg dia tolong cucikan... siap bg tips lagi cara2 nak cuci barang kemas nih... hehhehehe... sebabnye sblm ni kan ade yg kata rendam dlm teh o panas la.. cuci ngan colgate la kan.. tp kan akak tu kata tu sumer salah.. klu rendam dlm teh lg nampak lebam... so caranya adalah... rendam dlm air panas yg menggelegak.. lg lame lg elok sebab nak kasik sumer daki2 kembang... hehehhehe... pastu, cuci ngan pencuci pinggan mangkuk.. ikut suke la.. klu korang gune sunlight pun buleh jer... pastu, cuci ngan air sejuk... pastu keringkan ngan hair dryer... jgn lap ngan towel sebab nanti celah2 tu ade tinggal air... nanti jd lebam plak emas tu... 

ok dah.. selamat mencuci emas....


1 comment:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bape riban abeh tu? hahaha


oo camtu ke nak cuci brg kemas...harus cuba ni