: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, January 5, 2011

klu pi penang mesti ade makanan

salam sumer,


jom.. jom.. me nak cepat2 habiskan n3 pasal penang ni.. dah x larat dah.. hahahahah.. cheh... konon mcm ade sgt org nak bc blog me ni kan.. heheheh...

ms kat penang tu kitorg x der pi mane2 pun... sebab jadual padat sgt2... pastu, dok kat BF.. lg la payah nak kuar.. harapkan makan kat depan hotel jer lar... tapi ok jugak lar rase makanan kat area tu... laksa pun blh thn jugak.. x payah susah2 nak mencari sampai ke balik pulau... hahahah... scary plak bile ingat balik pulau nih... then... beli nasi beriani kat area jln gurney... sedap jugak... suggested by ayah faezah elai... heheheh... owh.. thanks uncle n anna sebab guide kitorg thru phone... pening paler dok pusing2 area tu.. even pkai gps pun tetap hampeh... hahahahah....

 pasembor.. sedap... kuah dia pedas2 manis... kena la ngan tekak me... hehehehh...  mkn kat lorong chowrasta...

 cucur udang... mabeles... lorong chowrasta mari... sedap sgt... rangup je bile mkn... me tgk gak cr goreng cucur udang ni.. rase mcm pelik n wahhhhh... hehheheeh... sebab biasenye akan campur taugeh skali ngan tepung kan.. tp yg ni, bile nak masak akan letak tepung then letak taugeh ngan udang then letak tepung balik... tpkan, lapisan tepung tu x tebal tau.. just nice jer... sedapppppppppp...

 yang ni plak sirap kelapa n ade biji selasih jugak... sejukkkkkkkkkk jer tekak nih minum ayaq nyoq sirap nih... hehehehheh... pun kat kedai yg sama... sebab en.fizu pernah mai mkn kat gerai ni dulu... heheheh...

 budak masham yg ske amik gambor... hehehehehh... 
'mummy..mummy... amik ya gambar hyecarl tgh minum ni...'
geram jer tgk dia nih...

 ishhh... terliur plak tgk jeruk bnyk2 n kalerful mcm nih... suke2... kitorg beli kat pasar chowrasta...

adik bj hijau ni bnyk tolong kitorg packed jeruk2 ni sumer... kitorg deal ngan dia jer... sebab dah ramai yg kirim so, terpaksa la beli bnyk2... dan bnyak jugak la jeruk2 yg pack kecik2 tu adik ni letak... free gift katanya... weeehuuuuu... suke sgt2... thanks adik....

1 comment: