: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, June 21, 2011

selamat hari daddy-abah-ayah

as-salam,

x kisah la kan klu dah lps pun... hiks... daddy ade hari2... jd, hari2 - hari Daddy... hhahahahaha... bantai... janji ade...

alhamdulillah sebab naufal n hayyan ade daddy mcm en.fizu.... w/pun daddy dable NH ni x sama mcm daddy2, papa2 or abah2 yg lain... tp, dia tetap yg terbaik bg dable NH...


bukti yg kitorg baru blik kejer terus patah blik pi PJ sebab en.fizu masih dgn bj Conti dia... mummy sibuk nak mkn, so daddy kena amik turn layan dable NH... owh hayyan, knp jari kamu begitu debub sekali nak oiiiii.... nampak kan ke-concern-nan en.fizu layan anak bini w/pun letih balik kejer... heheheheh.... kami doakan daddy panjang umur, murah rezeki dan terus kuat utk mencari rezeki buat anak bini... semoga kasih sayang daddy pd kami akan kekal hingga akhir hayat... sayang daddy manyak2.... heheheheheh... 

abah - memang abah terbaik buat me... w/pun abah garang, tp arwah tetap sayang anak2 dia... ingat lg ms me kecik2 dulu abah selalu kejer luar... kdg2 2 minggu baru jumpe balik... yg bestnye, tiap kali abah blik mesti beli mainan bnyk2 utk kami adik beradik... seronok sgt... w/pun mainan murah2 je pun tp kami tetap happy sebab abah ade skali main ngan kami.... ade satu hr tu hujan lbt sgt2, pastu me x sangka plak abah dtg jemput me blik skolah.. me terharu sgt2 sebab abah sanggup dukung me semata2 x nak me pijak air banjir... then, ms study kat uitm pun abah slalu jer dtg shah alam sebab abah kejer kena dtg shah alam seminggu 2 kali mcm tu... pastu, klu abah dtg mesti dia col tanya me kat mane.. pastu, abah akan bg me duit ngan bwk me pi mkn... pdhal tiap2 minggu pun me balik umah n tiap kali blik umah abah mesti bg duit jugak... huhuhuhuu... ade skali tu me eksiden keter, agak teruk jugak la... ms tu abah tgh amik wudhu nak solat zuhur kat umah... bile dia dgr jer me eksiden, terus dia capai kunci keter n pg kat tmpt eksiden tu... abah sndr yg hntr me pi hospital... ms kat sdmc tu pun abah jugak yg dukung me bwk pi emergency... sebabnye, me dah terpengsankan... sayang abah dunia akhirat.. semoga arwah ditempatkan bersama golongan soleh solehah... al-fatihah...

  ayah - selamat hari ayah buat ayah en.fizu aka pak mentua ku... heheheheh... mule2 niza tgk muke ayah, niza rase cuak sikit sebab ayah nampak garang.. tp, tibe2 mcm x percaya rupe2nye ayah ni kelakar jugak orangnye... heheheheheh.... thanks ayah sebab bg kitorang kawen... heheheheh... pastu, thanks jugak buat ayah n mama sebab izinkan kitorg duduk skali ngan ayah n mama sampai ayah mama beli umah besor 3 tingkat(jenuh naik tangga tp x kurus2 jugak)... terharu sgt2... dah 6 thn dah kitorg dok skali ngan ayahmama...  thanks sebab jd atok pd dable NH junior... thanks ayah sebab slalu blanjer mkn... ops, mlm nih naufal ajak mkn kehepsi.. x per, yg tu kite tunggu cukup bulan... hahahahaahha.... terima kasih ayah... atokk... odang...

No comments: