: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, June 20, 2011

kue teow bulan

as-salam,

maaf la ye.. patutnye n3 ni kuar minggu lps.. sebab ptg khamis tu lps kejer terus en.fizu ajak pi mkn kat sini... gerai cina muslim... tp, pilihan x bnyk.. cume dlm kategori mee, bihun or kue teow jer... yg penting sedap n murah....

 okeh... kite tayang yg ni dulu... kue teow bulan... en.fizu punye... rase, sedap... klu mkn ngan cili kicap lgggggggggggg sedap... telor ayam mentah tu diletak atas kue teow, pastu gaulkan skali ms kue teow tgh panas2 berasap... memang best... RM5 shj...


kue teow cantonese... terbaekkkkk... kue teow cantonese yg me makan plg sedap selepas hampir 14 thn x jumpe yg sesedap ini.... dulu me slalu mkn kat foodcourt kat sebelah kompleks kotaraya tu.. lupe dah nama dia... ms tu pun sebab me tuisyen kat KL.. so, dpt la mkn kat situ... hiks... mkn skali ngan cili kicap... phewwwwww... meletops ok... kesian en.fizu sebab me x pelawa lansung dia rase kue teow nih... tp, kue teow dia me tetap amik... hahahahaha.... RM5 jugak
 naufal punye pun kue teow bulan jugak tp yg berkuah n telur masak skali ngan kue teow tu... hiks... kesian kat naufal sebab pening paler camner nak habeskan kue teow itu... yg naufal punye pun me cilok gak... hahahhahah.... RM5 jugak2
bab minuman plak memang x byk pilihan... memang x der pun kot... hiks... so, en.fizu orderkan cold chinese tea ngan coke... naufal ngan hayyan plak minum milo ais share berdua yg diorder dr kedai tomyam sebelah... hiks.... chinese tea tu maybe singgit satu kot...

kedai ni sederet kat area foodcourt dlm kawasan PJ old town... dekat ngan mahkamah syariah petaling jaya n berdepan dgn chapel kat PJ old town tu... me x tau nak specific kan mcm mane sebab en.fizu yg bwk pi mkn kat sini... owh ye, gerai no. 8 ye kawan2... so, saper2 yg kejer area PJ tu leh la mkn2 kat situ... ingat tau... PJ Old Town.. bukan PJ New Town...


selamat menjamu selera mata...



3 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aduh terliur ni..dah la x mkn lunch tadi...

wanie said...

sedapnye...kat mana ye kedai ni...

nifalnin... said...

sue: huhuhuu... sian ko.. bnyk kejer eh...

wanie: kat PJ Old Town... dlm 50 meter dari mahkamah syariah PJ... try la memang best...