: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, October 18, 2010

eksiden

salam sumer,

ini kisah pakcik me (abang ipar mak) kat kampung... 3 minggu lps kot pakwan eksiden kat kampung... ms tu dia baru jer nak blik dr open house tajul rosli... makwan kata, pakwan x sempat nak makan pun.. sebab dia pg dlm keadaan tergesa2... tp pakwan x bw keter or motor.. dia tumpang kwn sekampung... pakcik tu pulak umur nye lbh kurang 80-an... yg peliknye, pakwan ni biasenye bw motor sndr n jarang la nak tumpang2 org ni kan... tp, x tau plak tetibe jer dia bleh tumpang pakcik tu... wife pakcik tu plak pelik knp pakwan berani naik ngan suami dia.. sebabnye, makcik tu pun takut nak naik ngan laki dia sebab laki dia dah tua sgt... bw motor pun slowwwwwwwwww jer... hik hk hik.. tp itu yg baiknye kan... ekceli, pakcik me ni eksiden motor ngan motor... motor yg melanggar depa tu dok main redah jer kuar simpang x tgk kiri kanan... pakwan ngan kwn dia ni memang btul la ikut jln lurus... hurmmm... teruk jugak la pakwan ngan kwn dia nih... pakwan, kakinye kena simen n ikat ngan besi sebab nak kasik lurus.. pastu, skang ni pakwan kata dia nak kencing pun sakit.. masih gunakan tiub.. tulang peha retak... sebab jatuh terduduk ke jln tar... pakcik tu plak, kaki belah kanan kena potong dr pangkal peha.. sebab tulang peha dah tercabut ms eksiden... nak citer jap... org yg bw pakcik tu ke hospital x perasan yg tulang pakcik tu dah tercabut... sebab darah banyak sgt2.. dorg ingat tulang pakcik tu patah n luka gile2... skali dokter check memang sohih, tulang pakcik tu dah x der... kesian sgt2.. dah la tua... ms, adik me ngan mak dok melawat pakwan, dorg kata pakcik tu dok meracau2 jer... memang kesian sgt2... bayangkan lar umur 80-an eksiden.. pastu kena potong kaki... kite same2 la doakan yg terbaik buat pakcik (read:atok) tu yer... ermm... budak pompuan yg melanggar tu kena kerat jari kaki jer... sebab jari nyer hancur... x tau sebab ape... tp dia dah boleh kuar spital... pakwan masih dihospital manjung.. pakcik tu plak dah kena transfer ke hospital ipoh...


 besi + tali yg dok tarik kaki pakwan... 

scary gile tgk nih... klu tgk real mesti pingsan2 nih...



*nurse2 kat spital manjung sgt2 lar 'berbudi bahasa'... layanan yg dorg beri memang 'tip-top'...

1 comment:

Hambali ® said...

Allah...

Bawak2 bersabaq no.