: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, October 5, 2010

wet world shah alam

salam sumer,


jumaat (1/10) lepas kan besday naufal.. so, kami plan nak ke wet world shah alam... bayangkan.. 5 thn study kat shah alam, baru smlm me masuk tmpt tu.. jakun jap... hahhahha... bw naufal n adik yan mandi2 kat dlm tu... mule nye nak pi desa waterpark jer.. tp, bile pikir balik mcm susah n tmpt tu besar so terus jer pg wet world... best pun best... x kisah la klu tmpt tu kecik pun... janji puas bw budak berdua tu main air... kesian kat hayyan... dok takut n nangis jer bile me bw naik gelongsor... hahhahah... cebik2 muke dia... kena air jer meraung... abang naufal relax jer... heheheh... me n hayyan x main air sgt.. sebab budak kecik tu dah gigil2... cume daddy jer la dok melayan naufal main air... seronok jer tgk abang main air... bile tanye abg kat mane, dia dok jwb.. wet world congkak... hahahha... nampak nau slalu pi mandi kat sg. congkak.. pdhal baru skali jer pg.. hehehe... tgk naufal seronok sgt main air.. kebetulan plak ramai budak2 rombongan sekolah yg dtg mandi kat situ.. lg galak lar naufal dok ngekek ketawa... heheheh... seronok jer tgk budak2 tu main air.. insyaALLAH, bile2 senggang nanti nak bw naufal n hayyan mandi2 kat wet world lg... pasni leh bw no'oi ngan napit jugak... heheheh... pastu, ajak k.cimah ngan ct... mesti lg best... lgpun nak masuk kat wet world ni x la mahal sgt... klu dewasa br 10 hengget... klu budak kecik dlm 2 thn ke bwh freeee jer... tp kan, klu bdk kecik kena ukur jugak.. klu lebih dr tinggi 0.6 meter, kena bayor 8 hengget... gitu le kot... en.fizu bayar 28 hengget jer... murahkan... so, sila lah pergi beramai2 yer....

 

*cikgu rombongan sekolah tu kata, bdk2 tu semua bdk2 dr kampung... itu yg agak kejakunan skit budak2 skolah tu... sebab baru jumpe tmpt cam wet world tu... tp kan.. me rase klu dah nama budak2 tu, x kira lar dr kampung ke.. dr bandar ke.. semua nya sama... dah memang mcm tu perangai budak2 kan... hurmm... yg penting budak2 tu happy...

1 comment:

ikan besaq said...

lepak main ayaq nampak budak nie... aku dok shah alam pon tak peronah masok.. layan akuarium besaq adalah kat sebelah tu... anak aku layan akuarium besaq tu, ikan besor...