: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, October 25, 2010

x sampai hati

salam sumer,

ni kes x sampai hati n kesian kat pengasuh anak me.. saper lg klu x si naufal n hayyan tu... insyaALLAH, nxt year naufal akan masuk tadika kan.. so, me dah try survey n budget2 sumer... then, me tanye gak kat kak milah (bbsitter)... kot2 ade diskaun ke kan.. sebab naufal pun half day jer nanti kat umah dia... mcm hayyan tu memang la kena fullday... tp, kak milah kate x der diskaun... bayaran tetap full mcm biase... sebab budak2 yg sblm ni pun same gak... hurmmm... so, bile kire2 semua dekat 1.5k jugak la kena spent tiap2 bulan utk 2 beradik tu... then citer ngan mak.. citer ngan no'oi jugak.. pastu, dorg kate letak jer kat umah mak n no'oi leh jg... naufal pun biar skolah dekat area2 umah mak jer... nak tadika ape... sumer ade... hurmmm... pastu, ptg2 leh hntr ngaji kat umah kwn mak... klu hntr umah mak, me leh jimat separuh dr nilai 1.5k tu td... klu lebih dr separuh pun rasenye still ok lg kot... tp, tu lah... naufal dah duk umah kak milah tu dah 3 thn.. hayyan pun dah 1thn ++... macam x sampai hati jer nak amik diorg... sebabnye, kak milah memang x der pendapatan lain selain dr mengasuh... sebab dia ibu tunggal.. ade anak 3.. kak long kat mrsm.. yg tinggal kat umah tu pun cuma kak chik, dak abang ngan kak milah jer lar... pastu, bekas suami kak milah ni plak x kasik nafkah kat dia... bayangkan dia blh sara 3 anak skolah, bayar hutang umah, bils n lain2 dengan guna duit mengasuh.. mungkin duit baitulmal pun ade gak... hurmmm... dia memang mengasuh ramai budak2... tp dia cekap n rumah dia pun bersih.. so, far alhamdulillah n memang x der masalah... budak2 ni pun dah sayang ngan family kak milah nih... hurmmm... mcm mane ek... klu me nak letak anak2 kat umah mak, mcm mane me nak terus terang ngan kak milah nih.. sebab me memang x sampai hati n x sanggup nak tgk muke kak milah ngan anak2 dia... huhuhuhu....

No comments: