: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, October 7, 2010

kisah ibu dan anak...

salam sumer,
ini memang kisah benar.. jd, sila percaya... x nak percaya pun x per... heheeh...



kisah I:
naufal ngan adik yan tgh leka main set colouring (hadiah acu ngan untie mai)... naufal nampak ruler.. then dia dtg kat me
naufal: mummy.. mummy demam tak... (sambil letak ruler kat dahi me)
me: x lar.. mummy x demam pun...
naufal: mummy demam ni... nanti hyecarl bg mummy ubat yee... (lps tu dia pi check dahi hayyan plak)
me: diam n tersenyum... dlm hati... ade harapan anak aku jd doctor nih... amin...

*hayyan amik ruler ltk kat hidung.. mcm mane tu...


kisah II:

me tgh baring2 sambil tgk asarichan kat astro ceria ngan anak2.. tibe...

naufal: mummy... hyecarl sakit belakang la mummy...
me: knp sakit blakang plak... abg jatuh ke?
naufal: x lar... hyecarl x sihat ni.. hyecarl nak makan "panadol extend" la mummy...
me: ish... (diam x terkate ape dah)



kisah III:
dalam kereta otw nak blik kipark
daddy: &^*%^*)(& (read: musibat).. btul la keter dpn ni..
naufal: knp daddy ckp mcm tu... x baik la...
daddy: kereta dpn tu masuk x bd signal..
naufal: berdosa tau ckp mcm tu... nanti ALLAH marah
daddy: sorry.....

2 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

alalalo tomeinya naufal :) klu hayyan dah pandai ckp nanti camne la plak ye..riuh rendah la rumah korang..syoknya....

nifalnin... said...

hahahh... si hayyan tu ntah bile nak ckp nye.. dok la uh ah uh ah jer kojer nye... tu yg geram aku tu... hehehehhe... naufal plak dah x larat aku nak jwb soalan2 dia tu... dah mcm maryam jer... pot pet pot pet... heheheh